Szukam pokoju

Mam pokój

Forum o pracy w kraju i za granicą - jedyne takie bez cenzury

Strona główna portalu oszukany.pl - zapraszamy

Obecny czas: 29 Lip 2010 19:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: medi aqua, uzdatnianie wody - naciągacze
PostWysłany: 16 Wrz 2009 00:27 
Jesteśmy po prezentacji filtra do wody niby nazywa się medi aqua, ale nie w tym rzecz. Wg akwizytora woda zkranu jest rakotwórcza , a wody mineralne, to kranówka ! Jesteśmy nieco przerażeni, czy to możliwe żeby w kranie płynęła sama chemia ? Poczytaliśmy trochę w necie i opinie są różne trudno powiedzieć czy rzetelne. wiecie coś na ten temat - kasa duża za ten filtr, bardzo duża ! Ale to doświadczenie z wodą i prądem dość mało przekonujące, na pierwszy rzut oka robi wrażenie, ale jak się zastanowić. Ciekawe czy woda ztego filtra medi aqua nie jest wyjałowiona, przecież nie możemy być tacy sterylni, jak tak wszystko usuniemy to może być problem. Chyba tj jakiś trik

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  
 Temat postu: Re: medi aqua, uzdatnianie wody - naciągacze
PostWysłany: 16 Wrz 2009 02:15 
zaskoczeni napisał(a):
Jesteśmy po prezentacji filtra do wody niby nazywa się medi aqua, ale nie w tym rzecz. Wg akwizytora woda zkranu jest rakotwórcza , a wody mineralne, to kranówka ! Jesteśmy nieco przerażeni, czy to możliwe żeby w kranie płynęła sama chemia ? Poczytaliśmy trochę w necie i opinie są różne trudno powiedzieć czy rzetelne. wiecie coś na ten temat - kasa duża za ten filtr, bardzo duża ! Ale to doświadczenie z wodą i prądem dość mało przekonujące, na pierwszy rzut oka robi wrażenie, ale jak się zastanowić. Ciekawe czy woda ztego filtra medi aqua nie jest wyjałowiona, przecież nie możemy być tacy sterylni, jak tak wszystko usuniemy to może być problem. Chyba tj jakiś trik

w dupie byłeś/byłas i gówno widziałaś!!! jeżeli nie jestes pewna to po co w tytule postu piszesz że ktos jest naciągaczem??? cenzura mac jak ja nie lubię tej polskiej mentalności, z góry palancie skazujesz uczciwego człowieka na więzienie. Weź ty się lepiej jebnij w tą głupią łepetyne!!!

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  
Kingolotto
PostWysłany: 16 Wrz 2009 21:55 
chyba się pomyliliśmy ten pozim dyskusji nas zupełnie nie interesuje jest napisane naciągacze bo uciekł znak zapytania o taki "?" gdybyś nie wiedział co to jest , jakis czas temu było nawet w telewizji o filtrach jak robią ludzi w jajo , tylko nie pamietamy w której TV i stąd mamy wątpliwości Jedni mówią dobre inni mówią, że oszuści i właśnie naciągacze i bądź tu mądry człowieku ?

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  
Kingolotto
PostWysłany: 16 Wrz 2009 22:25 
chcesz szczera odpowiedz na to? mam takie cos w domu i powiem ci szczeze ze jak mam wybierac picie wody z kranu a picie wody z filtra wybieram filtr. herbata super nie zebym tutaj zachwalal ich ale cos w tym prawdy jest co gadaja. hmm za bardzo jalowa? kupuj mineralna od czau do czasu i bedzie ok:) a wystarczy mi to ze mieszkam w duzym miescie a gdy jade na wies do rodziny i robia mi herbate i jest taka przezroczysta jak z filtra to jednak to nie wina herbaty a tego scierwa z naszego kranu. co do ceny kosmos fakt i to wkurwia nieziemsko ale wez pod uwage ze w tej srpzedazy i prowizje ma akwizytorzyna i producent i wlasciciel firmy kazdy musi zarobic a najwiecej szef firmy.

co do doswiadczen sciema ale czyms musza zachecic ! przyklad tym 1urzadzeniem to cos w tym prawy jest ale z ta jonizacja to wielka sciema bo we wodzie sa sole mineralne i to dziala jak elektroliza wody poczytaj troche o chemii to bedziesz wiedziec o co mi chodzi... alu+metal wytraca takie czary mary.

od razu nie posadzaj od naciagaczy to tak jak Powermed wielki mi prestiż buraczyna kupi zeby przed rodzina sie pochwalic odkurzaczem co pol szafy zajmuje.

Ja mialem prezentacje tej firmy medi aqua cena bardzo duza i kupilem tansze o polowe na allegro. co prawda plus tej firmy ze oni ci wymienia ale jak potrafisz sam to zrobic to kup tanszy i sam kupuj wklady...

decyzja nalezy do ciebie. ale jak sie zastanawiasz nad kupnem zamow tanszy, poczytaj o szkodliwosci wody w kranach a TV nie wierz to bylo w tvn kiedys i facet z wodociagow mowil ze jest suepr ale pojedz na wies gdzie same drzewa sa to sie przekonasz ze woda naprawde jest zanieczyszczona:]

pozdrawiam

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  
Kingolotto
PostWysłany: 17 Wrz 2009 23:07 
znaleźliśmy TO:
http://www.aquanet.pl/o_firmie/?pid=60
bez komentarza

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  
Kingolotto
PostWysłany: 23 Wrz 2009 19:41 
tez to widzialem;p ale nie wierze w to;) wez pod uwage dwie rzeczy kolor herbaty na wsi gdzie sa lasy i tylko lasy... o ile masz dostep do takowej a herbate z duzego miasta to dopiero bez komentarza mowie powaznie;)

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  
Kingolotto
PostWysłany: 06 Paź 2009 17:15 
to też daje do myslenia
http://mpwik.hoster.pl/o_nas/czasopismo ... aciagacze/
ciekawa lektura

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  
Kingolotto
PostWysłany: 06 Paź 2009 17:19 
ta fotka czarnej wody po doświdczeniu z grzałkami to zupełnie wygląda tak jak u mnie po pokazie

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  
Kingolotto
PostWysłany: 09 Paź 2009 00:30 
Ja też miałem taką prezentację u siebie - sprawdziłem w różnych źródłach i okazało się, że filtry mają jednak pozytywny wpływ na zdrowie. Byćmoże nie jest to takie dobitne, jak przedstawiają reprezentanci firmy na spotkaniu, ale na pewno nie są to wyrzucone w błoto pieniądze, bardziej inwestycja długoterminowa.

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  
Kingolotto
PostWysłany: 09 Paź 2009 13:11 
wydaje mi sie ze ta nagonka na sprzedawcow filtrow do wody jest przez kogos animowana - skoro ktos chce miec filtr do wody i badz co badz pic czystsza wode, to niech kupi filtr, przeciez nikt go do tego nie zmusza! Ja sam osobiscie taki filtr kupil i widac ze jakosc wody sie poprawila, chociazby dlatego ze czuje sie lepiej. Wedlug mnie nie ma sensu obmawiac przedstawicieli handlowych, bo tak jak napisalem - wolny wybor czy ktos chce kupic filter czy nie.

Raportuj ten post

Odpowiedz z cytatem  
Kingolotto
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Możesz zakładać nowe tematy na tym forum
Możesz odpowiadać w tematach na tym forum